Sobre nosaltres

El Club d'Aeromodelisme de l'Ebre  té la finalitat de donar a conèixer el món de l'aeromodelisme. Volem tot tipus d'aeromodels, tant de explosió com elèctrics, velers, motovelers, remolcadors, maquetes, semimaquetes, acrobàtics, entrenadors, etc...
Periòdicament organitzem events tant per a  socis del club com per concentracions d'altres modalitats: remolcat de velers, campionats de triangulació, concentració de jets, etc... Les nostres instal·lacions consten d'una pista d'asfalt, una pista per helicòpters i una pista de gespa natural. Tant la pista d'asfalt com de gespa estan orientades al Nord-Oest. La pista asfaltada té unes dimensions d'uns 160 m. de llarg per 16 m. d'amplada  i la de gespa té unes dimensions de 300 m. de llarg  i 20 m. d'amplada. També tenim pàrking, hangars, cafeteria i una casa rural per poder fer rostides en bona companyia. El nostre camp té la categoria d'aeròdrom, per poder ser usat per petites aeronaus ULM, otorgant un segon ús a particulars que ho desitgen.
 
 Si la teva passió és volar, desitgem que aquest sigui un espai i punt de trobada per poder realitzar tot el que de petit sempre vas somiar.
 
 

 

Història del projecte

Que es l'aeromodelisme? es una forma d'entreteniment que en la majoria dels casos requereix tenir coneixements básics en diseny, aeronáutica i construcció. Afortunadament avui día amb uns coneixements minims en construcció, serem capaços de volar el nostre avió, grácies al progres en questió de tecnologia i electrónica que la majoria de fabricants treuent  al mercat.

Antigament la construcció dels aeromodels es basaba en un planol i els aficionats es tenien que fabricar totes i cadascuna de les peçes des de cero, i en el millor dels casos es tardaba mesos en poder volar, a mes es tenia moltes probabilitats que en el primer vol es trenques el model per un error en la construcció i una fallida d'algun dels seus components. Avui día la majoría de fabricants tenen models ARTF que ja venen montats en un 95% a mes de ser models totalment provats que sempre volen.

Es poden aconseguir de tot tipus de materials, des de fusta fins a composites de tota classe, molt lleugers i aptes per a tota mena de aficionats en general, de muntatges zencills i de motors de combustible, electrics i sense propulsió forçada, es a dir volar nomes amb la força del vent. 

Peró per aixó fa falta un espai per adur a terme estes activitats , i a les terres del Ebre comptem amb un dels millors camp de vol de la zona, el grup humá que el gestióna té mes de 50 anys d'experiéncia i podran fer que l'elecció del model i l'inici com a nou aficionat, sigui, el més agradable possible.

Els nostres usuaris

Els usuaris del nostre camp, tenen diferents gustos en questió de configuració alar, alguns prefereixen les ales altes per la facilitat de vol, que tinguen poc pes i de vol lent, i és el mes aconsellat per als nous aficionats.Una volta ja tens superada esta fase, es pot optar per avions mes rapids amb ala mitja o baixa, sabent que aquestos son més difícils de volar i no permeteixen tants errors i en aterrar son més complicats.

Tenim pilots de tots els gustos, que tenen Mustang, Spitfires, altres volen una Piper J3, en hi ha que tenen espectaculars Multicopters o Helis de grans dimensions, Jets que quasi no tens temps de veure passar, Velers per a ser remolcats, maquetes  de tot tipus que no deixen a ningú indiferent i que reprodueixent als avions reals,com el Corsair o el Texan etc...